in

Overwatch slavi drugi rođendan

Proslava druge godišnjice Overwatcha je pred nama. Ko bi rekao da je već prošlo 2 godine od kako je Blizzardovo novo čedo pušteno među gejmere? Ako je suditi po prethodnim događajima, novi događaj bi trebao da bude otkuljčan na EU serverima oko 20h na datum pisanja ovog teksta.

Dosta se spekulisalo šta će sve novi događaj doneti, a ispostavilo se da je dosta toga ispalo tačno. Pre svega, stiže nam nova Deathmatch mapa, Petra, sa nekim nikad pre viđenim mehanikama u Overwatchu, kao što je lomljiv teren. Na osnovu trailera koji smo videli, mapa vizuelno izgleda sjajno, a ako je iole kao Chateau Gillard, onda će biti sjajna FFA mapa.

Uz novu mapu, stiže i kompetitivni mod za Deathmatch, u kom će igrači imati opciju da se takmiče za pozicije na tabeli i kompetitivne poene – a sve to bez potrebe da krive svoje saigrače!

To nije sve. Brawl igre iz prethodnih događaja će se na dnevnoj bazi rotirati u Arkadi, a uz to će i kozmetika iz svih tih događaja biti dostupna za otključavanje tokom trajanja ovog događaja. Na kraju, kao i uvek, stiže i pregršt nove kozmetike u lootboxove, kao i za otključavanje. Kao i prošle godine, likovi koji su u međuvremenu dodati u igru će dobiti i svoje plesove, dakle Doomfist, Moira i Brigita!

Ovaj događaj će trajati od 22. maja do 11. juna, što ostavlja dovoljno vremena da sakupite kredite za omiljene skinove. Uz  to, imajte na umu da će Overwatch biti besšlatan za igru tokom vikenda, kao deo promocije  za godišnjicu.