in

Battlefield 5 imat će singleplayer kampanju

Posljednjih godina, „Electronic Arts“ nije se baš iskazao kao kompanija koja svoje vrijeme posvećuje naslovima s tradicionalnim singleplayer kampanjama.

Naime, 2015. godine dobili smo „Star Wars Battlefront“ igru koja se odrekla svoje priče za jednog igrača u korist multiplayer sadržaja, a zatim je EA počeo obustavljati rad na videoigrama i franšizama koje su se posebno fokusirale na singleplayer, uključujući i zatvaranje studija koji je radio na novom „Star Wars“ projektu.

Dakako, takav način poslovanja posebno je zasmetao igrače koji preferiraju igrati solo, no srećom, isti režim neće zahvatiti i sljedeći naslov iz poznate ratne franšize „Battlefield“.

Konkretno, EA je tokom podnošenja izvještaja o zaradi u fiskalnoj 2017. godini potvrdio kako će „Battlefield 5“ pratiti svog prethodnika, „Battlefield 1“, te pomalo omraženi naslov zbog kontroverze s mikrotransakcijama, „Star Wars Battlefield II“, po pitanju uključivanja singleplayer kampanje.

Samo po sebi, to i nije nešto previše iznenađujuće, no vrijedi napomenuti kako se rivalska pucačina „Call of Duty: Black Ops 4“ navodno odrekla tradicionalnog moda za jednog igrača, što i nije tako mala stvar.

– S našom sljedećom „Battlefield“ igrom, tim u DICE-u donosi intenzitet borbe na nov i neočekivan način. Svaka bitka je jedinstvena, a svaki mod donosi izazove – od načina na koji interaktirate s okolinom, preko dirljivih singleplayer priča, do novog nivoa ogromnog multiplayera koji se prostire na više različitih mapa i modova. Ovo će biti duboka i potpuno opremljena pucačina i stalna usluga koja će evoluirati s novim, velikim iskustvima naše zajednice, od samog početka. Ova nova igra unaprijedit će najsavremenije uvjete za franšizu, a istodobno će isporučiti prepoznatljiv gameplay i „Battlefield“ trenutke koji su očarali i proširili našu globalnu zajednicu – poručio je izvršni direktor Andrew Wilson.