in

Objavljen datum izlaska PES 2019: Najavili su najbolju simulaciju svih vremena!

Kompanija Konami je upravo objavila prve informacije o ovogodišnjem PES-u, i vjerovatno sve igrače prije svega interesuje kada će se pojaviti?

Konami nam je dao tačan datum izlaska, i to je 30. avgust ove godine, tako da se spremite krajem ovog ljeta da, još uvijek pod utiskom svjetskog prvenstva, igrate omiljenu fudbalsku simulaciju na ovim prostorima.

Znamo i ko će biti zaštitno lice PES 2019, to će biti mlada zvezda Barcelone, Brazilac Filipe Kutinjo. Pored toga, postojaće i specijalna verzija, odnosno ograničena “Dejvid Bekam” edicija igre, sa al-star ekipom Engleske svih vremena.

Konami još najavljuje i poboljšane mehanike šutiranja, koje uključuju naprednu fiziku lopte, i kalkulisanje pozicije lopte i igrača u međusobnom odnosu, ali i u odnosnu na sam gol. Sve to naravno dodatno obogađeno samom vještinom igrača i stilom šutiranja.

Konami još obećava i do sada vizuelno najljepši PES, sa “globalnom iluminacijom” u realnom vremenu, koja donosi bolje detalje publike i realniju travu. Sve to biće propraćeno 4K HDR rezolucijom na svim platformama.

Također, najavljena su i brojna poboljšanja za myClub sistem, kao i “napori” da se osigura što veći broj licenciranih igrača, timova, stadiona i liga.