in

Početak kraja legendarne igrice Battlefield 1

Nakon gotovo dvije godine otkako se Battlefield 1 pojavio, Electronic Arts i DICE objavljuju da uskoro zvanično prestaju sa podrškom u vidu novog sadržaja.

Ovo znači da od juna više nećemo dobivati redovne updateove sa novim sadržajem koji su dolazili svakog mjeseca, dok će se eventualno pojavljivati manje zakrpe i ispravke bagova.

Do tada će ova pucačina smeštena u Prvom svjetskom ratu nastaviti da dobija novi sadržaj, poput svježe objavljenog novog moda igranja – Shock Operations.

Ova vrsta operacija donosi mečeve za do četrdeset igrača raspoređenih u dva tima sa zadatkom zauzimanja i odbrane sektora na mapi.

Otkako se Battlefield 1 pojavio 2016. godine, developeri su redovno gurali novi sadržaj u vidu novih mapa, modova igranja, ekspanzija i još dosta plaćenog i neplaćenog sadržaja.

Sada DICE polako mape iz They Shall Not Pass DLC-a čini dostupnim i za igrače koji je nisu kupili, za početak je dostupna Rupture mapa.

DICE podršku ukida kako bi se posvetio razvoju nove Battlefield igre, koja još uvijek nije zvanično predstavljena, ali se šuška da će biti smještena u Drugom svjetskom ratu, i da će imati Battle Royale mod igranja.