in

Napravili su nogometnu battle royale igru i, vjerovali ili ne, odlična je!

Gaming se nikada nije srozao ovako nisko, sve će postati battle royale!

Nadamo se iskreno da nismo u pravu, ali nakon uspjeha PUBG-a i Fortnitea prošle godine, znali smo da će 2018. definitivno biti u znaku battle royalea…

I znali smo da to nije nužno loša stvar, samo se trebala pojaviti neka interesantna ideja koja ideju battle royalea razlikuje od ostatka ponude.

I možda smo je dobili, kroz Battle Royale Soccer – nogometni battle royale. Radi se o eksperimentalnoj igri, ali i vrlo domišljatom spajanju dvaju kompetitivnih formata.

Kao i u normalnom nogometu, u battle royale nogometu cilj je zabiti zgoditak protivniku i očuvati svoju mrežu. No, u battle royale nogometu na terenu se nalazi stotinu igrača, stotinu golova i otprilike isto toliko lopti.

Koncept je zapravo vrlo jednostavan – za vrijeme trajanja jedne runde imate ograničeni teren po kojemu se možete kretati. Cilj vam je obraniti svoj gol i tako preživjeti do iduće runde kada se teren smanjuje zajedno s brojem igrača. Oni koji su primili gol u prošloj rundi – otpadaju.

Ova jednostavna, ali zarazna igra, napravljena je za potrebe natjecanja Ludum Dare 41 te kao takva još nije dovršena, što znači da ju se ne može igrati s drugim ljudima nego samo protiv računala na nekoliko postavki težine.

No, potpuno je besplatna pa ako ju želite isprobati, možete to učiniti izravno u svom pregledniku.

Ne bismo se čudili da si EA Sports već planira nešto slično za svoj FIFA serijal.