in

Tvorac Unreal Tournamenta danas na Steamu izbacuje battle royal igricu Radical Heights

Nakon propasti hero shootera Law Breakers, legendarni developer Cliffy B okreće se novom velikom trendu u svijetu gaminga – Battle Royale žanru.

Prije svega četiri dana razvojni tim Boss Key Productions, na vrhu kojeg stoji poznati developer Cliffy B (tvorac Unreal Tournamenta), potvrdio je ono što smo svi već i znali – njihova pucačina Law Breakers podbacila je u prodaji.

Iako će tu igru nastaviti podržavati u trenutnom joj stanju te tražiti načine da je vrate u život, svoje znanje i resurse većim dijelom prebacili su na razvoj nove igre, a sada znamo i o kakvoj igri se radi.

Njen naziv je Radical Heights, a radi se o novom pripadniku trenutno super-popularnog battle royale žanra. Igra će biti besplatna baš poput Fortnitea, trenutnog kralja ovog žanra, a sličan će biti i vizualni stil.

Tematski je smještena u 80-te godine prošlog vijeka i to unutar televizijskog game-showa usred Californije u kojem “svi žele biti bogati i popularni”.

U prvom traileru vidimo da će igra imati neozbiljnu i luckastu narav poput Fortnitea sa šarenim skinovima za igrače, ljubičastim bombama i BMX-icama koje izgledaju kao da su upravo izašle iz West Coast Customsa.

Lajtmotiv igre bit će novac – svaki meč krećemo s tačno nula dolara na računu, a oružja, gadgete i estetske dodatke treba kupiti. Tražit ćemo novac po mapi da si nabavimo bolju puškicu, a u frci ćemo tražiti bankomate diljem mape da povučemo sredstva s tzv. offshore računa kojeg ćemo puniti zaradom nakon svakog meča.

Vidjet ćemo kako to točno funkcionira kada igru zaigramo, ali za sada djeluje kao da je upravo novac i cijela ta in-game ekonomija ono što čini ovu igru bitnije drugačijom od konkurencije u battle royale žanru.

Boss Key Productionsu očito je jako važno da zajašu na tom valu popularnosti battle royale žanra što prije, jer će Radical Heights izbaciti na Steam već danas.

Verziju koju će danas izbaciti zovu X-Treme Early Access verzijom, priznajući kako se radi o igri kojoj osnovne mehanike funkcioniraju ali je u “ekstremno” nedovršenoj fazi.