in

Kad igra postane stvarnost: Audi s Gran Turismo ekipom proizveo novi automobil

Audi je na posebnom događaju u „Audi Driving Experience“ centru predstavio Audi e-tron Vision Gran Turismo automobil koji su pripremili u saradnji s GT Vision ekipom.

Kako bi proslavili događaj, svi igrači su putem besplatnog updatea dobili dva nova Audi Vision automobila u Gran Turismo Sportu.

Audi e-tron Vision Gran Turismo je, kako piše na službenoj stranici, savršen GT auto po Audi viziji koji je dizajniran po uzoru na Audi 90 IMSA GTO iz 1989. godine.

Developeri su za igru pripremili dvije verzije ovog automobila, hibridni Audi Vision Gran Turismo od 950 kW i pravi EV model Audi e-tron Vision Gran Turismo od 600 kW. Upravo je ova verzija posebna za Audi budući da je ovo prvi pravi Vision automobil koji će se voziti na stazi u stvarnom svijetu.

Prototip ovog automobila će se voziti od 13. do 14. aprila na Formula E Rome GP stazi, ali i na drugim poznatim događajima kasnije.

Ovaj automobil je velik korak za GT Audi Vision projekt koji je započeo još 2013. godine kada su Kazo i Audi započeli saradnju.