in

Kod Xboxa i dalje isto – rastu prihodi od gaminga, samo ne od konzola

Tvrtka Microsoft objavila je izvješće o poslovanju u prvom kvartalu svoje fiskalne 2024. godine (razdoblje od sedmog do desetog mjeseca 2023.). Dobra je vijest da je gaming dio poslovanja bio u “zelenom”, većim dijelom.

Microsoftovi ukupni prihodi od gaminga porasli su za 9% u odnosu na isto razdoblje 2022., a prihodi od Xbox sadržaja i usluga za 13%. Međutim, slabije su se prodavale Xbox konzole i dodaci te su prihodi od Xbox hardvera manji za 7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Iz Microsofta još uvijek ne žele otkriti aktualni broj pretplatnika na Game Pass – nisu to učinili već skoro 22 mjeseca. Rečeno je samo da je lansiranje Starfielda rezultiralo time da je postavljen novi rekord u broju novih pretplatnika Game Passa unutar jednog dana.

Za Starfield je rečeno da je do desetog mjeseca privukao 11 milijuna igrača. Iako su dosadašnje statistike upućivale da je više igrača kupilo tu igru za PC platformu nego za Xbox konzole, otkriveno je da je količina ukupnog igranja Starfielda podjednaka među PC igračima i vlasnicima Xbox konzola.

… što je i jasno jer se Starfield u PC verziji nabavlja zbog moddinga. Kao i kod drugih Bethesdinih igara, taj dio često je zanimljiviji nego samo igranje.