in

Čitač diskova za PlayStation 5 postavlja čudne zahtjeve pri instalaciji

Nadolazeća slim verzija PlayStation 5 konzole će omogućiti vlasnicima da zamijene disk uređaj prema vlastitim preferencijama, pružajući im fleksibilnost u toj odluci. Međutim, najnoviji podaci o nadolazećem redizajnu PS5 Slim konzole ukazuju na potrebu za internet vezom tijekom inicijalnog postavljanja Blu-Ray uređaja, što izaziva velike strahove za budućnost igara u fizičkom obliku.

Ovaj neočekivani zahtjev je otkriven kroz novu informaciju na kutiji PS5 Slim konzole, dok trgovine počinju pripremati zalihe za njezino lansiranje sljedećeg mjeseca. Fotografije kutija su podijeljene s vijestima o igri Call of Duty putem CharlieIntel računa, na kojima se pojavljuje napomena na kutiji na kojoj glasi da je potrebna internetska veza za postavljanje i povezivanje Disk uređaja i PS5 konzole.

Nije odmah jasno hoće li zahtjev za internetskom vezom zaista biti potreban samo prilikom prvog povezivanja konzole i disk uređaja ili će možda biti potreban svaki put kada se uređaj ukloni i ponovno spoji. Jedna od zabrinutosti je da bi taj zahtjev mogao dovesti do situacije u kojoj nove PS5 konzole u dalekoj budućnosti neće moći čitati diskove, ako serveri koje koristi Sony za povezivanje budu uklonjeni. U tom slučaju, to bi bila još jedna značajna prepreka za očuvanje video igara dok se industrija potpuno prebacuje na digitalno okruženje.