in

Mobilna igra Harry Potter: Hogwarts Mystery izlazi ovog mjeseca

Harry Potter: Hogwarts Mystery prva je videoigra iz poznate čarobnjačke franšize koja stiže na mobilne uređaje, a povrh toga pionirsku čast ima i u mogućnosti da sami kreirate vlastitog lika te doživite svijet Hogwartsa kao njegov pravi student.

Budući da je developeru veoma bitno da fanovi franšize dožive pravu magičnu pustolovinu dok uče kako postati najbolji čarobnjaci i vještice u njegovoj nadolazećoj videoigri, nekim od najpoznatijih likova Harry Potter univerzuma glas će posuditi glumci koji su ih utjelovili i u filmovima.

To su: Michael Gambon kao profesor Dumbledore, Dame Maggie Smith kao profesorica McGonagall, Warwick Davis kao profesor Flitwick, Sally Mortemore kao Madam Irma Pince, Gemma Jones kao Madam Pomfrey te Zoe Wanamaker kao Madam Hooch.

„Naš glavni cilj s Harry Potter: Hogwarts Mystery igrom je taj da u igračima po prvi puta pobudimo osjećaj da zaista hodaju u Hogwarts školu. Uključivanjem ovih legendarnih i nevjerovatno talentiranih glumaca u igru korak smo bliže da fanovima uistinu pružimo posebno Hogwarts iskustvo“, izjavio je Chris DeWolfe, suosnivač i direktor Jam Cityja.

U Hogwartsovu školu čarobnjaštva i vještičarenja kao studenti upisat ćemo se 25. aprila 2018. na svojim iOS i Android uređajima.