in

Firewatch ovog proljeća dolazi i na Nintendo Switch

Kalifornijski studio Campo Santo najavio je putem službene web stranice kako će njihova first-person avanturistička igra pod imenom Firewatch ovog proljeća izaći na tržište za Nintendo Switch konzolu.

Firewatch je nagrađivana first-person avanturistička igra koja je uskoro dostupna za vaš Nintendo Switch. Zamislite zvuk potoka, planinarski povjetarac koji puše kroz drveće i u vašim rukama, vaš pouzdani Nintendo Switch. Ovog proljeća, uzmite svoj Nintendo Switch van na avanturu i doživite misterij hvaljen od strane igrača i kritičara.”

Campo Santo je putem službenog bloga nadodao kako će igra biti optimizirana za Nintendo Switch zajedno s ostalim platformama na kojima je igra već dostupna.

“Optimizacije koje radimo na Firewatchu nisu samo za Switch. One su i za Firewatchovu budućnost. Za mnoge ljude koji još nisu igrali Firewatch, kao i milione postojećih fanova koji se mogu vratiti i ponovno posjetiti igru, želimo da iskustvo bude što je moguće bolje. Očekujemo da ćemo optimiziranjem i tehničkim čišćenjem koje radimo za Switch provesti kad tad i na sve platforme. To znači da ako stvari idu po planu, imat ćemo poboljšanja performansi na PlayStationu 4 (i 4 Pro), Xboxu (i One X), Macu i PC-u.”

Igra Firewatch je u prvih mjesec dana od svog izlaska na tržište prodana u 500.000 primjeraka te u milion primjeraka tokom prvih jedanaest mjeseci.

Igra je putem Steama primila preko 30 hiljada korisničkih recenzija od kojih je 28 hiljada pozitivno.

(Gameperspectives)