in

Bloodborne se i danas igra više nego nove igre iz 2023.

Osam godina stari Bloodborne, koji se još uvijek izvodi u nestabilnih 30 sličica po sekundi, u sedmom je mjesecu imao veći broj aktivnih igrača nego većina PlayStation 5 igara iz 2023. godine. Tako barem kažu statistike portala TrueTrophies na uzorku od 3,2 milliona igrača.

Bloodborne je prošlog mjeseca tako igralo više igrača nego Dead Island 2, Forspoken, Dead Space, Atomic Heart, Wo Long Fallen Dynasty, Crash Team Rumble, Wild Hearts, Like a Dragon Ishin, Octopath Traveler 2, Exoprimal, Tchia i druge igre. Nešto konkretnije, Bloodborne je nedavno imao 68% više igrača nego Wo Long, 20% više nego Dead Island 2 i 55% više nego Exoprimal.

Razlog se na prvu nameće sam po sebi – Bloodborne je, usprkos tehničkoj zastarjelosti, remek djelo od igre na način kako ovi spomenuti naslovi nisu. Međutim, treba uzeti u obzir i to da je Bloodborne dio “PlayStation Hits” kolekcije i kao takav je često dostupan za svega 10 eura i manje, a može ga se zaigrati i u sklopu PS Plus Extra pretplate. S druge strane, nove igre koštaju znatno više i većinom ih nema na Sonyjevoj pretplati.