in

Na Steamu se prodaje igra koja košta milion dolara

Na Steamu je osvanula zanimljiva cijena za igru koja je u “early access” fazi, a prvi put je objavljena ranije ove godine.

Spooky Men je co-op horor igra, koja je trenutno u ranoj fazi pristupa (early access), a na popularnoj Steam gejming platformi je trenutno izlistana po nevjerovatnoj cijeni od milion dolara (tačnije 999.999 dolara i 99 centi).

Igru je razvio i objavio Bloody Bear studio, a prvi put je objavljena 9. maja ove godine. U prvoj objavi je izlistana po znatno razumnijoj cijeni od 0,59$ u jednom trenutku.

Oni koji su tada isprobali igru uglavnom su joj dali negativnu ocjenu, a od trenutka “povećanja” cijene ukupna ocjena je iz negativne poboljšana na pomiješanu (“mixed”). Najveći broj novih ocjena i recenzija je pozitivan, ali su te recenzije više šaljive i odnose se na duhovitost izdavača da igru izlista po cijeni od milion dolara.

Prema brojnim korisnicima sa Reddita, izdavač dijeli besplatne kopije igre preko Discorda, što pokazuje kako određeni broj igrača ima pristup naslovu uprkos smiješnoj cijeni.

Nedavno je na Steamu igra The Hidden and Unknown ponuđena po cijeni od 1.999,90 dolara što je bila najviša cijena za neku igru u tom trenutku. Ovaj naslov je i sada izlistan po pomenutoj cijeni, ali cijenu za Spooky Men teško da će neko prevazići. Sem ukoliko developeri ne budu počeli sa utrkivanjem ko može da bude “vickastiji”.