in

Instagram mijenja zahtjeve za privatne poruke

Instagram mijenja način rada značajke DM zahtjeva ili zahtjeva za poruke. Značajka vam omogućuje da filtrirate poruke od nepoznatih pošiljatelja stavljajući ih u zasebnu mapu dok ne prihvatite njihov zahtjev.

Prema novim promjenama, osobe koje vas ne prate moći će poslati samo jedan DM zahtjev, prenosi TechCrunch. Također, zahtjevi nepoznatih pošiljatelja podržavat će samo tekstualne poruke dok ih ne prihvatite. Instagram je testirao ove promjene zadnjih nekoliko mjeseci.

 

Nove promjene imaju za cilj zaštititi korisnike od neželjenih slika i videa, kao i spriječiti strance da im opetovano šalju poruke. Tvrtka je objavila publikaciju u e-poruci da će značajka koristiti ženama koje često primaju nepoželjne medije u svojim DM-ovima.

Zahtjevima za poruke na svom Instagram računu možete pristupiti pritiskom na gumb Zahtjev u gornjem desnom kutu stranice Inbox. Dostupan je na Androidu, iOS-u i web verziji Instagrama. Ako želite, možete onemogućiti zahtjeve za poruke u postavkama aplikacije.

Ova opcija se dodaje postojećem popisu Instagramovih sigurnosnih značajki kao što je Restrict koja korisnicima omogućuje ograničavanje interakcije s neželjenim osobama na Instagramu. Druga značajka pod nazivom Skrivene riječi omogućuje korisnicima skrivanje komentara i zahtjeva za poruke koji sadrže uvredljive riječi. Sve promjene koje napravite na značajci Skrivene riječi također će se primijeniti na Threads , nedavno pokrenutu Twitter konkurentsku aplikaciju koja je tekstualni spinoff Instagrama.