in

Prva Xboxova igra od 80 eura doživjela je fijasko kod recenzenata

Ni ovoge sedmice ne prestaju stizati loše vijesti za Xbox. Nakon jedne odgode i niza informacija koje su izazvale negativne reakcije, danas je lansirana pucačina Redfall, a recenzije za igru nisu pune hvale. Baš suprotno, Redfall je s prosjekom ocjena 62 na Metacriticu i 66 na OpenCriticu jedna od najslabije ocijenjenih igara 2023. godine.

Za Xbox je ovakav rezultat definitivno fijasko. Naime, Redfall je prva igra koju su odlučili prodavati po višoj cijeni (80 eura na konzolama) od dosadašnje, a s višom cijenom veća su i očekivanja igrača. Također je i prva igra koja je nakon lansiranja Xbox Series X konzole rađena ekskluzivno za tu platformu.

Na kraju smo tako dobili igru koja je skuplja od dosadašnjih Xbox igara, izvodi se u 30 fps-a i ako je vjerovati recenzijama – prilično je dosadna.

Glavni prigovori u recenzijama idu na lošu umjetnu inteligenciju protivnika, siromašno dizajniran svijet, izostanak matchmakinga, prijesan sustav loota, kratku kampanju te niz tehničkih problema. Vrhunac svega je priča, koja se u igri od 80 eura prezentira kroz slajdove kao u PowerPoint prezentaciji.

Nama kod za recenziranje igre tradicionalno nije ustupljen, tako da tek danas krećemo s igranjem Redfalla, a Hrvoje će vam za nekoliko dana reći može li se ikako preživjeti vampirske napasti i doći do zabave u ovoj pucačini.