in

Ovo su novi detalji o Samsung Galaxy S23 FE telefonu

O Samsung Galaxy S23 FE telefonu do sada smo saznali neke detalje, a sada ih se pojavljuje još. Poznati portal potvrdio je dosadašnja nagađanja koja se odnose na glavni senzor kamere ovog telefona.

Prošlog mjeseca osvanula je informacija da bi Samsung Galaxy S23 FE mogao doći s glavnim senzorom kamere od 50 MP. Ovu informaciju sada je potvrdio portal GalaxyClub, koji, uglavnom, donosi provjerene informacije o Galaxy uređajima.

Portal se poziva na „pouzdane izvore“, a GalaxyClub prenosi da bi ovo mogao biti isti senzor od 50 MP kojega posjeduju Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S23. Nažalost, tek treba da saznamo koliko će još kamera Galaxy S23 FE imati na zadnjoj strani i da li ćemo vidjeti promjene na senzoru prednje kamere.

Ranije je otkriveno da bi ovaj telefon trebao biti pogonjen isključivo Samsungovim Exynos 2200, što bi bila razlika u odnosu na prethodni FE model, koji je stigao u dvije verzije – jednom sa Exynosom i drugom sa Snapdragonom. Također, to bi bila promjena politike i u odnosu na Galaxy S23 trojac, koji koristi isključivo Snapdragon čip.

Ostatak specifikacija uključuje nadograđen glavni senzor kamere od 50 MP i 4500 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 25 W. Telefon bi trebao stići u dvije opcije RAM-a – 6 GB ili 8 GB RAM-a i dvije opcije unutrašnje pohrane – 128 GB i 256 GB.

Kada je riječ o vremenskom okviru predstavljanja Galaxy S23 telefona, nedavno suse informacije da bi Samsung u četvrtom kvartalu ove godine mogao predstaviti novi Galaxy FE telefon.