in

Google iduće godine bez povoljnijeg telefona?

Svega je još nekoliko dana ostalo do I/O konferencije za developere na kojoj se očekuje predstavljanje nekoliko novih veoma zanimljivih modela iz Googleove tvornice, a to su novi flagshipovi Pixel 8 i Pixel 8 Pro, po prvi puta i preklopni telefon iz Googlea pod nazivom Pixel Fold, kao i najpovoljniji od nabrojanih uređaja Pixel 7a o kojem pišemo u nastavku.

Google svake godine, pored svojih top modela, predstavi i jedan povoljniji, mid-ranger koji u svom nazivu nosi broj od prošlogodišnjeg flagshipa sa onim dodatkom „a“.

Tako ove godine očekujemo Pixel 7a koji bi prema mnogim navodima trebao imati 6.1 inčni OLED zaslon sa stopom osvježavanja od 90Hz, Tensor G2 čip, standardno već dvije stažnje kamere i to glavnu od 64 megapiksela sa optičkom stabilizacijom, zatim pored glavne i jednu ultrawide od 12 megapiksela i jednu prednju od 10.8 MP. Ove glavne specifikacije su praktično preuzete od prošlogodišnjeg modela Pixel 7, s tim da bi kamera na ovogodišnjem 7a mogla biti čak i bolja, no to možemo utvrditi tek kad novi model krene u prodaju.

Budući da se očekuje da ovogodišnji 7a u startu prodaje bude skuplji od prošlogodišnjeg 6a ne bismo rekli da ga očekuje neka značajna prodaja, a u skladu s tim se zadnjih dana i pojavljuju najnovije glasine da u Googleu zapravo razmišljaju da iduće godine ne lansiraju svoj mid-range, ostajući tako samo na svojim top modelima i preklopnom Foldu.

Zasad nam ostaje da pričekamo 10.5. i uvjerimo se da su ove navodne specifikacije za model Pixel 7a točne, a nakon toga da i pratimo kako će se prodavati, budući da, kako izvori špekulacija navode, o njemu uvelike ovisi hoćemo li iduće godine vidjeti Pixel 8a.