in

Gran Turismo 7 dobio niz noviteta, među njima su Jaguar XJ220 i Mercedes-AMG GT3

Najnoviji update patch 1.32 stigao je na Gran Turismo 7 te je donio nekoliko noviteta i promjena koje će igru učiniti još privlačnijom.

Dio patcha su četiri nova automobila, noviteti u World Cicruitsu, dvije nove Scapes lokacije i drugo.

Pored pet novih automobila dodanih krajem marta, sada su im se pridružili elegantni Jaguar XJ220 iz 1992. i moćni Mercedes-AMG GT3, kao i dvije varijanta bolida Dallara SF23 Super Formula za Hondu i Toyotu. XJ220 se može kupiti u sekciji Legend Cars.

Pored toga, igrači se mogu takmičiti na novim eventima u legendarnom modu World Circuits kao što su Watkins Glen International, Circuit de Sainte-Croix, Fuji International Speedway i Hypercar Parade na Interlagosu. Ove nove staze će biti izazov i za najbolje vozače te će donijeti dodatno uzbuđenje u igru.

Scapes, mod koji nudi mogućnost fotografisanja automobila na različitim lokacijama, uključuje North Yorkshire i Miyazaki. Igrači sada mogu praviti sjajne fotografije svojih automobila na ovim lijepim lokacijama i dijeliti ih.

Za kolekcionare su tu nove knjige menija (Super Formula) i dodatni meniji (Shelby i Alpine) za otključavanje, a u GT Cafe su dodani razgovori s dizajnerima automobila i karakterima, tako da igrači mogu naučiti više o omiljenim automobilima i karakterima u videoigri.

Brand Central je također ažuriran muzejskim novitetima za sekcije Super Formula i Brembo, a nude edukativni sadržaj o historiji i razvoju ovih kultnih brendova.

Update je riješio probleme s upravljačem, podešen je zvuk motora Audija RS5 Turbo DTM, a ažurirani su i objekti na stazi Fuji International Speedway. Auto-start funkcija je dodana u utrke u Lobbyju, kao i Settings dugme u Quick Menu tokom kvalifikacija.