in

Prijenos WhatsApp poruka s mobitela na mobitel uskoro i bez Google Drivea

Prijenos WhatsApp poruka trenutno je temeljen na pohrani podataka na Google Drive, a kako se doznaje, Meta radi na implementaciji opcije direktnog prijenosa poruka s mobitela na mobitel.

Tko se jednom opekao vjerojatno je uključio i redoviti backup WhatsApp poruka i fotografija na oblak. Korisnici Android telefona zadano za to koriste Google Drive odnosno Google Fotografije, a korisnici iPhonea oslanjaju se na iCloud.

Najnovija beta verzija aplikacije WhatsApp za neke je donijela opciju direktnog bežičnog prijenosa chat poruka s jednog Android telefona na drugi.

Umjesto povlačenja backupa s Google Drivea, novim telefonom potrebno je skenirati prikazani QR kod na starom telefonu kako bi se pokrenulo peer-to-peer veza između dva uređaja putem protokola Wi-Fi Direct.

Opcija je trenutno dostupna za neke WhatsApp beta testere, a kad će biti dostupna i u stabilnoj inačici, zasad nema informacija.

Ne očekujem baš da će ovakav prijenos WhatsApp poruka funkcionirati između Android telefona i iPhonea, no uvijek se možemo nadati.