in

Novi trik ciljanja snajperom u CS:GO jedan je od najgenijalnih izuma PC gaminga

Steam je danas u beta verziji dobio novu mogućnost da si igrači kreiraju tekstualne bilješke i onda te bilješke prikvače tako da im budu vidljive tijekom igranja. Obični igrači koristit će te bilješke da bi si napravili liste stvari koje trebaju pokupiti ili zadataka koje trebaju obaviti. No, domišljati igrači Counter-Strikea već su našli drugačiju primjenu za svojevrsno varanje – pomoću bilješki napravili su crosshair iliti ciljnik za snajpere.

U standardnoj praksi pucanje iz snajpera u CS:GO bez ciljanja preko optičkog nišana je kao pucanje na slijepo. Međutim, dovoljna je jedna pravo postavljena točkica da bi se to omogućili, a igrači su ju uspjeli ubaciti upravo putem novih bilješki. Kako je bilješka prikvačena na ekran i postavljena tako da bude 50% prozirna, igrač može pomicati kameru i ta će ga bilješka pratiti te mu držati nišan za snajper.

Ekipi iz Valvea vjerojatno ni na kraju pameti nije bilo da bi itko mogao izvesti ovakvo što, no eto – za ovakvo domišljato snalaženje nismo trebali čekati ni puna 24 sata. Sad ostaje samo za vidjeti koliko će vremena trebati da ovakvo što zabrane.

Dakako, slična se stvar može izvesti i na samom monitoru, no za sada je ovo ipak praktičniji trik, koji vjerojatno neće potrajati jako dugo.