in

Microsoft potvrdio kraj podrške za Windows 10

Microsoft je potvrdio da će trenutna verzija Windows 10 biti posljednja, a podrška za ovaj operativni sistem se završava 2025. godine.

Microsoft je završio sa velikim ažuriranjima za Windows 10. Verzija 22H2 je trenutna i konačna verzija ovog operativnog sistema, ali je gigant rekao da će nastaviti da objavljuje bezbjednosna ažuriranja do 14. oktobra 2025. godine, kada će se podrška završiti.

Windows 10 je na tržištu od 2015. godine i konstantno je dobijao “nove verzije” pored mjesečnih bezbjednosnih ažuriranja. Otkako je Windows 11 lansiran, “desetka” je dobijala sve manja ažuriranja, što je za očekivati, a trenutna verzija 22H2 nije donijela ni jednu novu funkciju, samo popravke.

Šta ovo znači za korisnike? Pošto Windows 10 više neće dobiti ni jednu novu funkciju, Microsoft preporučuje da svi pređu na Windows 11.

Vi tehnički možete da nastavite da koristite “desetku” i nakon oktobra 2025. godine, ali imajući u vidu da ovaj operativni sistem neće dobijati bezbjednosna ažuriranja poslije tog datuma, vaš računar će postati ranjiv.