in

Star Wars Jedi: Survivor dobivat će popravke sedmicama nakon izlaska

Kako ste jučer mogli doznati u Hrvojevoj recenziji – Star Was Jedi: Survivor je izvrsna igra. Međutim, tehničko stanje igre nije savršeno. Zapravo, daleko od toga – česti su bugovi svih vrsta, a PC verzija ima nestabilnu izvedbu čak i na najskupljoj grafičkoj kartici – RTX 4090.

Od toga se u recenzijama nije pravila velika drama  jer je recenzentima rečeno da će obavezna zakrpa s popravcima uslijediti prije izlaska same igre. Isto je tako u pripremi jedan specifični update za PC verziju pored te “Day 1 zakrpe”.

Međutim, Electronic Arts je sad javno obznanio malo drugačiju priču. Osim tog “nultog” ažuriranja, Star Wars Jedi: Survivor još će sedmicama dobivati popravke (u množini) koji će poboljšati performanse, ispraviti probleme, proširiti pristupačnost i sl.

E sad – nije neobična stvar da igra sedmicama nakon izlaska dobiva popravke. To smo vidjeli već nebrojeno mnogo puta. Neobična stvar je u ovome što izdavač i prije izlaska igre obećava popravke u množini, sugerirajući kako su očito svjesni da igra ima problema, tj. da su ju svjesno pristali lansirati u problematičnom stanju.

Iako su recenzije ukazale da se sadržajno radi o kvalitetnoj igri, reakcije publike na ovo nisu baš pozitivne. Mnogi pišu kako ovo ne bi trebala biti normalna praksa – da se igru pušta u prodaju znajući za listu problema koji će se popravljati nakon što ju igrači već zaigraju.

Ovime se tako ostavlja dojam da je igra požurena na tržište, što je šteta za igru koja je u ostalim segmentima inače sjajna. Nažalost, skupe i ambiciozne igre dio su tržišne mašinerije kojoj loše iskustvo kupaca predstavlja manji problem od toga da publici nemaju što ponuditi. A kod Electronic Artsa ovo EA već neko vrijeme podsjeća na kraticu za early access.