in

ASUS ROG Ally navodno će će imati neočekivano nisku cijenu – samo 700 dolara?!

700 američkih dolara – toliko bi navodno trebao koštati najskuplji model ručnog PC-ja ASUS ROG Ally. Za sad je to tek neslužbena informacija, no kako prenosi The Verge, čini se kako bi mogla biti istinita jer više različitih izvora navodi isto te su za to priložili dokaze.

Ako se ispostavi da je to doista cijena ovog prijenosnog uređaja za igranje, Steam Deck je dobio konkurenciju. Još impresivnije je to što se navodi kako će 700 dolara koštati ROG Ally model sa AMD Ryzen Z1 Extreme čipom, dok bi model sa standardnim Ryzen Z1 čipom trebao biti jeftiniji.

U slučaju da se pitate što biste dobili za tih navodnih 700 eura? U suštini, PC koji na low postavkama i 1080p rezoluciji uz FSR vrti Red Dead Redemption 2 na 72 fps-a, Far Cry 6 u 59 fps, GTA 5 na 113 fps, Forzu Horizon 4 na 143 fps, a Shadow of the Tomb Raider u 98 fps.

Ostaje veliko pitanje kako je tvrtka ASUS uspjela doći do te navodne cijene ovog uređaja, tj. s kolikim bi gubitkom trebali prodavati ROG Ally. Cijena Steam Decka od 419-680 eura je niska (za pojmove prijenosnog gaming uređaja) iz razloga što Valve može računati na zaradu od prodaje igara na Steamu, tako da zbog toga mogu prodavati uređaj po nižoj cijeni od onoga koliko ih košta sama proizvodnja istoga. Kako ASUS ne prodaje igre i od toga nema zaradu, posrijedi su vjerojatno neki specifični dogovori s AMD-om ili možda čak Microsoftom koji je već dao podršku za ovaj uređaj – tako što će uz njega dolaziti tri mjeseca besplatne pretplate na PC Game Pass.