in

Resident Evil 4 donosi nove protivnike s kozjim glavama

Pojavile su se neke nove informacije o nadolazećoj preradi Resident Evila 4 i sviđa nam se što čujemo! Baš kao i nedavna modernizacija Dead Spacea, u preradi Resident Evila 4 imat ćemo sporedne zadatke, odnosno questove. Ono čega neće biti jesu quick-time eventi, što znači da će određena boss bitka biti izvedena skroz drugačije nego u originalu.

Značajno se mijenja jedna mehanika, a to je korištenje noža. Dok smo u originalu imali neuništivi nož, u preradi će se nož uništiti nakon određenog vremena – jednako kao u Resident Evil 2 i 3 preradama. No, moći ćemo zato nositi više noževa, a i primjene će im biti veće. Na primjer, ako protivnik otme Ashley, moći ćemo iskoristiti nož da ju spasimo, što znači da više nećemo morati ciljati protivnika u strahu da pogodimo svoju štićenicu.

Što se tiče same Ashley, ona u igri više neće imati mjerač zdravlja, nego će nakon nekoliko primljenih udaraca postati ranjena i neće se moći kretati. Tada joj igrač mora pomoći, a ako ju neprijatelji napadnu dok je u tom stanju, uslijedit će Game Over ekran.

Potvrđeno je također kako ćemo u igri naići na novo oružje i nove vrste protivnika. Što se oružja tiče, koristit ćemo samostrel, dok će jedan od protivnika biti debeljuškasti tip s velikim čekićem i kozjom glavom. Dobra kombinacija za maškare!