in

Netflix korisnicima koji najviše plaćaju uvodi zanimljivu novost

Streaming servis Netflix upravo je objavio da članovi Premiuma sada mogu preuzimati sadržaj na više uređaja i koristiti ‘prostorni zvuk’ za više od 700 naslova

‘Budući da su ljudi povezani više nego ikad i to putem više različitih uređaja, kroz istraživanje smo saznali da bi članovi željeli opciju preuzimanja Netflix serija i filmova za gledanje offline na više uređaja, osobito dok putuju i mijenjaju uređaje’, napisoa je u objavi na blogu Rishu Arora, direktor za upravljanje proizvodima pri Netflixu.

Bez obzira na plan koji korisnik ima, moguće je imati do 100 aktivnih preuzimanja po uređaju, a što bi značilo da Premium pretplatnici mogu imati ukupno 600 aktivnih preuzimanja na svim svojim uređajima. Bitno je znati da nisu svi naslovi dostupni za preuzimanje. Također, neki preuzeti naslovi nestaju nakon određenog vremena.

Kao što je najavljeno još u srpnju, Netflix je pokrenuo ‘prostorni zvuk’ na svim uređajima za članove svih planova, uključujući Basic i Standard. Međutim, korisnici jeftinijih planova Netflixa imaju pristup samo ograničenom broju naslova.

Članovi Netflix Premiuma sada mogu dobiti zvuk kinematografske kvalitete na više od 700 Netflixovih najgledanijih naslova, kao što su “Stranger Things”, “Wednesday” i “Glass Onion: A Knives Out Mystery”. Netflix će nastaviti dodavati prostorni zvuk novim naslovima kako budu objavljeni, dodala je tvrtka

Dok Netflix pokušava s novim izvorima prihoda, kao što je njegova nadolazeća značajka dijeljenja lozinki, tvrtka je vjerojatno pokrenula ove dvije nadogradnje kako bi uvjerila više korisnika da prijeđu na njegovu najskuplju opciju pretplate. Netflix je zaradio 7,85 milijardi dolara tijekom četvrtog tromjesečja 2022. godine. Tvrtka je u prethodnom kvartalu ostvarila prihod od 7,93 milijarde dolara.

Premium plan košta 19,99 dolara mjesečno, što je 4,50 dolara više od standardnog plana i 10 dolara više od osnovnog. Skuplji plan nudi 4K HDR video rezoluciju, Dolby Atmos kao i mogućnost gledanja na četiri podržana uređaja istovremeno.