in

WhatsApp uvodi opciju koja će se svidjeti svima kojima je bitna kvaliteta fotografija

Nova opcija stiže na WhatsApp i zasigurno će razveseliti sve ljubitelje dobre fotografije. Naime, na WhatsAppu se ne mogu slati fotografije u izvornoj kvaliteti. Čak i ako imate profesionalni fotoaparat, fotografijama će se slanjem preko WhatsAppa smanjiti kvaliteta.

Uvode bolju kvalitetu fotografija

No to bi uskoro trebalo biti prošlost. WhatsApp je najavio da rade na novoj opciji koja će korisnicima omogućiti slanje fotografija u izvornoj kvaliteti. Na stranici WABetaInfo objavljene su i kratke upute za korištenje opcije koja bi uskoro trebala doći na aplikaciju.

“Zahvaljujući opciji HD fotografije dostupnoj unutar WhatsApp postavki, moguće je odabrati konfiguraciju kvalitete za fotografije koje šaljete između ‘automatske’, ‘najbolje kvalitete’ i ‘uštede podataka’.

Nažalost, ‘najbolja kvaliteta’ ne dopušta korisnicima slanje fotografija u izvornoj kvaliteti, ali WhatsApp konačno radi na značajki koja će im omogućiti slanje fotografija u njihovoj izvornoj kvaliteti”, piše na njihovoj web stranici.

Ta će opcija, kažu iz WhatsAppa, korisnicima dati veću kontrolu nad kvalitetom fotografija koje šalju, posebno u situacijama kada je ona vrlo bitna.