in

Cool Boarders – prva snowboarding igra na PlayStationu

Ekstremni sportovi u obliku videoigara profitirali su prelaskom na poligone i 3D okruženje jer se tada napokon moglo dočarati adrenalinske vožnje. Jedna od prvih igara takve vrste bila je Cool Boarders iz 1996. godine.

Gledajući iz sadašnje perspektive, nije ta igra ponudila baš mnogo toga. Imala je tri glavne staze i dvije koje su se otključavale, nekoliko dizajnova snowboarda, svega dva lika i jednu jednostavnu mehaniku izvođenja trikova u zraku. Grafika je bila primitivna, fizika povremeno bizarna, ali jedna je stvar išla u prilog Cool Boardersu – bila je to tada jedina snowboarding igra na PlayStation konzoli. Dovoljno da bude uvrštena u kategoriju “Greatest Hits”.

Uz solidne ocjene igra je ostvarila dovoljno dobru prodaju da je kasnije prerasla u serijal. Doduše, slava je trajala kratko – službeno je igra dobila četiri nastavka, a zadnji je izašao 2000. godine za PlayStation te 2001. za PS2. Kasnije je na scenu došao uspješniji serijal SSX pod vlasništvom Electronic Artsa, ali je i on u prošloj deceniji nestao iz postojanja.