in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Team Ninja odgovorio na glasine o Dead or Alive i Ninja Gaiden ributovima

Gaming

Developeri igre Nioh, Team Ninja, su odgovorili na glasine da planiraju da ponovo pokrenu franšize Dead or Alive i Ninja Gaiden, ali izgleda da nećemo uskoro vidjeti ova oživljavanja.

U razgovoru sa VGC-om, kreativni direktor Team Ninja-e, Tom Lee, je rekao da iako su obje franšize prikazane na konferenciji pod kategorijom ”ribut popularnog serijala”, studio nema ništa da najavi u vezi sa novim igrama.

“Dead or Alive i Ninja Gaiden su dve dugogodišnje franšize za Team Ninja. Ove proslavljene igre su sinonim za historiju i reputaciju našeg studija. Podrazumijeva se da kada govorimo o razvoju naših prošlih i budućih projekata, ove dvije igre ne možemo da ne pomenemo. Međutim, u ovom trenutku nemamo detalje ni informacije za bilo koju od ovih franšiza. Kao i mnogi naši obožavaoci, dijelimo entuzijazam za povratak ovih voljenih igara. I budite sigurni da ćemo osigurati odgovarajuću objavu, kada dođe vrijeme za to”, rekao je Lee.

Glasine o ributu počele su da kruže kada je južnokorejski medij Ruliweb izvjestio da je predsjednik Fumihiko Yasuda prikazao obje franšize na G-Star konferenciji u Busanu.

Video pogledajte OVDJE.