in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Netflix izgleda razvija AAA pucačinu za PC

Gaming izazov

Čini se da Netflix razvija AAA pucačinu za PC u novom studiju u Los Angelesu koji vodi bivši Overwatch producent i potpredsjednik Blizzard-a, Chacko Sonny.

Kako izvještava mobilegamer.biz, novi Netflix Games Studio traži direktora igre sa iskustvom rada u FPS-ovima za rad na ”potpuno novoj AAA PC igri”. Slična Overwatch-u, igra će izgleda biti live-serviceigra jer Netflix traži ”dosta iskustva” u ovom odjeljenju.

Kandidat mora da ima ”duboko razumijevanje sadržaja za angažovanje i kako da ga isporuči” i da bude ”veoma strastven prema društvenim sistemima i gameplayu, kako kooperativnim tako i takmičarskim.”

Oglas za poziciju također zahtijeva od budućeg reditelja da kreira svijet, karaktere, i priču ”koji su dostojni Netflix filma ili TV serijala,” i razvije igru u Unreal Engine-u.

Oglas ne odaje previše, osim da Netflix traži nekog sa najmanje deset godina iskustva u dizajniranju igara, računajući i vrijeme provedeno na poziciji direktora.

Ovo je izgleda prvi talas zapošljavanja potpuno novog studija, a vjerovatno će proći godine prije nego što saznamo više o Netflix-ovoj AAA igri.

Gigant za strimovanje medija polako ali sigurno ulazi u industriju video igara, a u posljednje dvije godine su kupili nekoliko developera za igre na mobilnim telefonima. Ipak, najveći skok su učinili ovog oktobra kada su otvorili Netflix Games Studio.