in

Sljedeći nastavak Assassin’s Creed serijala mogli bi igrati u feudalnom Japanu

Iako su poručili kako im novi dio Assassin’s Creed franšize još uvijek nije u interesu, Ubisoft očito planira unaprijed pa su pitali svoje fanove u kojem historijskom razdoblju bi najradije zakrvavili svoje skrivene oštrice.

Ranije ove sedmice, Ubisoft se pohvalio kako je Assassin’s Creed Origins bio treći najprodavaniji naslov u Evropi, Bliskom istoku te Africi; a upravo ga je takvo oduševljenje fanova nagnalo da se radije pozabavi proširenjem pustolovina u Starom Egiptu umjesto da nam svake godine predstavi novog Assassina koji će nam održati kratko predavanje o historijskom razdoblju u kojem se rodio.

No, usprkos tome, francuska izdavačka kuća ipak se raspitala čiju historiju i kulturu bi ljubitelji odnosno vlasnici trenutno posljednjeg dijela serijala voljeli istraživati u novoj igri, a ponuđeni prijedlozi sugeriraju da bi mogli uroniti u takozvano mračno doba gdje ćemo upoznati legendarnog britanskog kralja Arthura i pobliže se upoznati s pričom o njegovom maču Excaliburu; zatim imamo period Crne smrti, jedne od najrazornijih pandemija u našoj historiji, s francuskom heroinom Ivanom Orleanskom; ne smijemo ni zaboraviti na invaziju Mongola pod velikim osvajačem Džingis-kanom; i na kraju ostaje mnogima najinteresantnije razdoblje bitaka generala u feudalnom Japanu.

Svakako, spominju se i ostala historijska razdoblja i događaji poput normanskog osvajanja Engleske, Hanibalove invazija na Rim, dolaska španskih konkvistadora odnosno španskih osvajanje Amerike, sukob imperijalnih dinastija srednjovjekovne Kine, Oktobarska revolucija koja je dovela do ukidanja Ruske Republike i stvaranja SSSR-a, pa čak i Peloponeski ratovi između Sparte i Atene u vrijeme antičke Grčke. Također, postoje i indicije da bi nam budući Assassin’s Creed mogao predstaviti i period španske inkvizicije s kojom nas je 2016. upoznao istoimeni film s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi.

Bilo kako bilo, jasno je da novu videoigru iz ovog dugotrajnog serijala nećemo gledati ove godine – zanemarimo li Assassin’s Creed Rogue Remastered za Xbox One i PlayStation 4 – zanima nas koje historijsko razdoblje biste vi voljeli pobliže upoznati u novoj assassin pustolovini.