in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Crystal Dynamics traži povratne informacije o Legacy of Kain prije potencijalnog “oživljavanja”

Studio pita fanove šta bi željeli vidjeti ako najave povratak serije

Crystal Dynamics traži povratne informacije o Legacy of Kain s ciljem potencijalnog oživljavanja dugo uspavane franšize.

Nakon što ga je kupio Embracer Group, prošlog mjeseca Crystal Dynamics službeno je preuzeo kontrolu nad serijalima Tomb Raider i Legacy of Kain od njihovog prethodnog vlasnika i bivše matične kompanije Square Enix.

Embracer je u maju rekao da planira izdati nastavke, remakeove, remastere, spin-offove i još mnogo toga za Crystal Dynamics (i Eidos Montreal) IP adrese koje je trebao nabaviti od Square Enixa.

U nedavno pokrenutom istraživanju, Crystal Dynamics je pitao igrače šta bi željeli vidjeti ako se gotička vampirska serija Legacy of Kain vrati.

Od ispitanika se traži da odaberu žele li da sljedeća igra u seriji Legacy of Kain bude naslov za jednog igrača, kooperativna igra za više igrača ili PvP za više igrača, te da odaberu do pet žanrova.

Izvorni unos u seriji, Blood Omen: Legacy of Kain, razvili su Silicon Knights pod vodstvom Denisa Dyacka, a objavio Crystal Dynamics 1996. Nastavak Legacy of Kain: Soul Reaver stigao je 1999. godine, razvio ga je Crystal Dynamics i režirala Amy Hennig, bivša scenaristica i redateljica serije Uncharted Naughty Doga.

3D akcijsko-avanturistička igra, u kojoj igrači preuzimaju ulogu vampira Raziela u osvetničkoj misiji da uništi svog tvorca Kaina, bila je hvaljena od strane kritičara i dobila niz nastavaka, s Legacy of Kain: Defiance iz 2003. kao najnovijim ulaskom u serijal. .

U proteklom desetljeću učinjeno je više neuspješnih pokušaja oživljavanja serije Legacy of Kain.

Crystal Dynamics i Eidos Montreal službeno preuzimaju kontrolu nad Tomb Raiderom i Deus Exom
Studiji su sada odgovorni za gameplay i osobne podatke vezane uz razne naslove

Climax Studios sa sjedištem u Velikoj Britaniji (Silent Hill: Origins, Silent Hill: Shattered Memories) proveo je tri godine radeći na Legacy of Kain: Dead Sun, svojevrsnom rebootu koji se odvija stotinama godina nakon Soul Reavera, prije nego što je Square Enix otkazao nenajavljeni projekt 2012., navodi Eurogamer.

Tvorac Rocket League Psyonix također je radio na Nosgothu, takmičarskoji gri za više igrača koja se temelji na Legacy of Kain IP i navodno je trebala biti lansirana uz Climaxov naslov, prije nego što je i ona otkazana u aprilu 2016.