in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pojavio se snimak Returnal-a za PC, podržavat će DLSS i Ray tracing

Snimci Housemarque roguelite igre brzo povučeni nakon što su se pojavili na Youtube-u

Snimak Returnal-a za PC je pojavio se rano jutros i potvrdio da će Housemarque-ov roguelite biti još jedna od nekadašnjih Sony-jevih ekskluziva koje će izaći na platformi.

Snimak se prvo pojavio na Icon-Era nakon što je objavljen na Youtube-u i u njemu su prikazane opcije i grafički parametri koje ćemo moći da podešavamo na PC verziji kao što su raytracing sijenki, odrazi, DLSS i FSR. Međutim, Sony je vrlo brzo sklonio snimak.

Sony jedino što ima u rukavu da krije je raspored po kojem će njihove first-party igre dolaziti na PC, tako da je malo čudno što im je toliko bitno da uklone ovakve snimke. Pogotovo jer je mnogima u gaming zajednici jasno da će Sony igre nastaviti da dolaze na PC, nakon Spider-Man, God of War i Horizon: Zero Dawn igara, prenosi IGN.

Pod pretpostavkom da je snimak nije lažan, prikazano je da će Returnal dobiti značajna poboljšanja u odnosu na PS5 verziju, koja je dala prednost frameovima prije nego vizualima.

Returnal je izašao 2021. godine i hvaljen je zbog originalnosti i akcije u igri. Housemarque je od tada ubacio i nekoliko poboljšanja kao što je multiplayer co-op i mogućnost da sačuvate igru tokom prelaženja.

Sony još nije zvanično najavio PC verziju Returnal-a, tako da još nemamo datum, ali ako se pojavio  ovaj snimak, onda vjerovatno ni najava nije daleko.