in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

“Halo Infinite” navodno prelazi na Unreal Engine

Kruže glasine…

Programer Halo Infinite 343 Industries navodno planira odbaciti svoj vlasnički Slipspace Engine za Unreal.

“Mogu samo potvrditi da mnogi izvori to govore i vrlo je jasno da je već odlučeno, i da se Halo sigurno prebacuje na Unreal”, napisao je na Twitteru novinar Jeremy Penter.

Ako je informacija tačna, nije jasno šta bi ova odluka značila za sam Halo Infinite, koji se 343 javno obvezao podržavati cijelo desetljeće.

Pogon za igre je okvir koji se koristi za razvoj igara, često uključuje alate i sustave za elemente kao što su grafika, fizika, umrežavanje i više. Budući da su troškovi i napor povezani sa stvaranjem originalnog motora visoki, većina programera igara odlučuje se za gotova rješenja kao što su Epicov Unreal Engine ili Unity.

Ako se 343 zaista odlučio za Unreal, to bi uslijedilo nakon dugog niza razvojnih poteškoća, kao i značajnih odlazaka, uključujući glavnog inženjera koji stoji iza samog Slipspace Enginea, za kojeg je potvrđeno da je otišao prošli mjesec.

VGC je zatražio od Microsofta komentar na ovu priču.

Halo Infinite je slavno odgođen više od godinu dana, samo nekoliko mjeseci prije nego što je trebao biti objavljen uz Xbox Series X|S konzole.

Igrači su također bili frustrirani učestalošću ažuriranja nakon lansiranja, a sam 343 je ranije ove godine priznao da je zajednici igre “ponestalo strpljenja” zbog percipiranog nedostatka aktivnosti i komunikacije studija.

Čini se da su u toku promjene iza kulisa, jer je voditeljica studija Bonnie Ross prošli mjesec objavila da odlazi s dužnosti nakon 15 godina na čelu studija kako bi se pozabavila porodičnim medicinskim problemom.

Uporedo s objavom njenog odlaska, Microsoft je rekao da je restrukturirao vodeći tim 343. Bivši voditelj produkcije 343, Pierre Hintze, preuzeo je ulogu voditelja studija.

Bryan Koski, koji je prethodno vodio marketing za Halo, trebao bi postati GM franšize, dok će voditeljica poslovanja, operacija i esporta Elizabeth Van Wyck nadgledati poslovanje i operacije.