in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google Stadia dobila svoj termin za Googleovo groblje

Poznat datum

Google je potvrdio kako će 18. januara sljedeće godine ukinuti svoju Google Stadia platformu – samo tri godine nakon lansiranja.

“Dok je Stadijin pristup streamingu igara za potrošače izgrađen na snažnim tehnološkim temeljima, nije privukao korisnike kako smo očekivali pa smo donijeli tešku odluku gašenja naše usluge streaminga.”

Svi kupci koji su kupili hardver, ali i igre za ovu platformu dobit će povrat novaca koji bi trebao biti izvršen sredinom januara 2023. godine.

Iako je Google Stadia postepeno počela uvoditi neke zanimljive ideje u svijetu streaminga igara, korisnici nisu bili oduševljeni s poslovnim modelom, ali i raznim tehničkim problemima koji su bili prisutni od prvog dana dostupnosti ove platforme. Kako nije bila na dobrom glasu od samog početka, odnos s javnošću je postajao sve rjeđi i rjeđi, a jedine informacije koje su se pojavljivale bile su oko gašenja projekata, zatvaranja studija koji su radili sadržaj za platformu i odlaska ključnih zaposlenika.

Što se tiče tehnologije iza ove streaming platforme, ona će biti iskorištena u drugim Googleovim segmentima kao što su YouTube i Google Play, prenosi Gameperspectives.

Nažalost, Google Stadia se relativno brzo pronašla na listi ugašenih projekata iza kojih stoji Google.