in

Nova Crash Bandicoot mogla bi biti objavljena 2019. godine

Čini se kako je prošlogodišnji N.Sane Trilogy svom protagonistu osigurao još jednu igru koja bi mogla doći 2019. godine.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy remaster izdavačkoj kući Activision prošle je godine uz Call of Duty: WWII i Destiny 2 bio jedna od najprodavanijih igara.

Iako je izašao samo na PlayStation 4 konzoli, Crash remaster prodan je u više od tri miliona primjeraka, čemu se u Activisionu definitivno nisu nadali.

Veoma je izgledno kako će ta igra ove godine doći na PC, Xbox i Switch, no to nisu jedine glasine koje se vrte oko Crasha.

Naime, prema informacijama u Licensing Sour Book Europe, Activision je na temelju uspjeha remastera razvio petogodišnji plan za Crasha Bandicoota. Dio tog plana je i još jedna Crash igra, koja bi se u prodaji navodno trebala pojaviti tokom 2019. godine.

Tu informaciju prenio je Max Arguile, menadžer kompanije GB Eye koja prodaje različite licencirane sadržaje, između ostaloga i one za Crasha Bandicoota.

Za sada ostaje nepoznato priprema li Activision potpuno novu igru u Crash Bandicoot serijalu, još jednu remaster trilogiju ili možda – Crash Team Racing remaster koji bi mnogi voljeli vidjeti.