in

Metal Gear Solid 5 konačno otključao svoj skriveni završetak

Tajni završetak Metal Gear Solida 5 otključao se prethodnih dana na PC-u iz čistog mira, ali ne radi se ni o čemu novome nego o stvari koju smo već vidjeli.

Prije nepune tri godine Metal Gear Solid 5 izašao je s prilično razočaravajućim završetkom. Određeni zapleti u priči nikada službeno nisu razriješeni u Phantom Painu, a kasnije se ispostavilo da je to zbog toga što igri fali čitavo treće poglavlje koje nije završeno u produkciji igre. Također je otkriveno kako igra ima i treći, tajni završetak, ali je njega bilo gotovo pa nemoguće za ostvariti.

(UPOZORENJE: Slijede spoileri)

Naime, uvjeti za postizanje tog završetka bili su nejasni, ali vjerovalo se kako je bilo potrebno deaktivirati svo nuklearno oružje kroz FOB komponentu igre. To je bilo suprotno cilju FOB-a – da se igrači naoružaju sa što više nuklearnog oružja kojega mogu koristiti protiv drugih igrača. U teoriji, svi igrači trebali su se odreći nuklearnog oružja da bi zajedno dobili tajni kraj Metal Gear Solida 5.

To se nije dogodilo ni dvije godine nakon izlaska, pa su u Konamiju očito izgubili nadu da će se ikada i dogoditi. Stoga su bez ikakve najave i bez ikakvog povoda otključali tajni završetak – barem u PC verziji igre. Moguće je da Konami ovime priprema skoro gašenje podrške za FOB komponentu – možda samo na PC-u. S obzirom da uskoro izbacuju Metal Gear Survive, ne bi nas čudilo da ovim potezom lagano žele odvesti igrače Phantom Paina prema toj igri.