in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Capcom i dalje želi da Resident Evil 7 bude servisna igra uživo s mikrotransakcijama?

Gaming

Capcom je izvorno želio da Resident Evil 7: Biohazard bude servisna igra uživo s online multiplayerom i mikrotransakcijama, otkrio je njegov izvršni producent.

U novoj raspravi sa Shinji Mikamijem na službenom YouTube kanalu Biohazard, Jun Takeuchi je objasnio kako je Capcom vršio pritisak na razvojni tim da implementira takve funkcije u igru, sve dok Takeuchi nije zamoljen da se pridruži projektu.

“Kad smo počeli raditi na Resident Evil 7, vratili smo se na onu raspravu ‘šta je uopće horor?’, objasnio je Takeuchi.

“Puno sam razgovarao o tome s redateljem Resident Evil 7 Koshijem Nakanishijem. Razgovarali smo o tim stvarima čak i prije nego smo počeli raditi na Resident Evil 7, zapravo. I baš u to vrijeme došlo je do velikog pritiska u Capcomu, velikog marketinškog pritiska, govoreći da moramo napraviti igre koje igrači traže.”

“Tako da su nam govorili ‘napravite ovo, napravite ono’, redateljima je u to vrijeme bilo jako teško. ‘Online multiplayer’ ovo, ‘downloadable content’ ono. ‘Servis igre u toku! Mikrotransakcije! Napravite igru ​​Resident Evil koja ispunjava sve te okvire.’  Ozbiljno, bilo je toliko zahtjeva… ti jadni redatelji. Napokon je uskočio naš predsjednik Kenzo Tsujimoto. Čuo je za sve neuspješne pokušaje u tom trenutku. Tako da je ovo jedan od onih nezaboravnih trenutaka za mene.”

“Bio je 4. januar, prvi radni dan u novoj godini. Predsjednik me pozvao u svoj ured. ‘Resident Evil 7 je u prilično lošem stanju. Takeuchi-kun, uskoči i pomozi nam!’ I tako sam završio rad na Resident Evil 7.”

Takeuchi je objasnio da je, kada se pridružio timu, nastojao angažirati Nakanishija kao direktora igre, a zatim je pokušao ukloniti uslugu uživo i opcije mikrotransakcija koje je Capcom pokušavao implementirati.

“Prvo smo odlučili da su korijeni Resident Evila užas. Puno smo razgovarali o tome. Ideja multiplayera je prilično brzo nestala. Kad bismo to mogli pravilno sastaviti, mogli bismo napraviti uzbudljivu horor igru ​​za više igrača, ali zapravo nismo imali dobre ideje pa smo to ostavili po strani. Spuštali smo se popisom, sjeckajući ih, sve dok nismo imali najgoru marketinšku noćnu moru – običnu staru horor igru ​​za jednog igrača. To je ono što smo završili.”

Igra koja je rezultirala bila je nevjerovatan uspjeh kod kritičara, zaradivši ocjenu 86 na stranici za prikupljanje recenzija Metacritic.

U junu je Resident Evil 7, zajedno s remakeovima Resident Evil 2 i 3, dobio nadogradnje trenutne generacije za PS5, Xbox Series X/S i PC.

Svako ažuriranje uključivalo je nove opcije trenutne generacije uključujući podršku za 4K, poboljšani broj sličica u sekundi i praćenje zraka.