in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Novi DMZ mod Call of Duty mogao bi se pokrenuti s Warzone 2

ESRB je spominjao novi način igre inspiriran Escape from Tarkov

Očekivani, ali još uvijek nenajavljeni DMZ način rada Call of Duty mogao bi stići nakon Modern Warfare 2 kao dio Warzone 2, sugeriraju ocjene za igre.

Activision je nedavno najavio da će Warzone 2 biti lansiran kasnije ove godine, ubrzo nakon datuma izlaska Call of Duty Modern Warfare 2 28. oktobra.

S “novim sandbox modom” i “potpuno novim playspaceom”, Warzone 2 bit će dostupan za PC, kao i za trenutnu i posljednju generaciju konzola, kao i Modern Warfare 2, rekao je izdavač u junu.

Oba su naslova nedavno ocijenjena od strane ESRB-a, a posebno se DMZ spominje u klasifikaciji Warzone 2.

“Ovo je pucačina iz prvog lica, smještena u svemir Call of Duty, u kojoj igrači sudjeluju u raznim borbenim događajima za više igrača (npr. Battle Royale, okršaji u stilu pljačke/DMZ)”, navodi se.

DMZ se ne spominje u ESRB-ovoj klasifikaciji Modern Warfare 2.

Izvještavajući za Try Hard Guides u julu, dobro obaviješteni pisac Tom Henderson tvrdio je da će DMZ biti način igre ekstrakcije povezan s premium Modern Warfare 2, umjesto da se nudi kao besplatno iskustvo poput Warzonea, prenosi VGC.

Ranije ovog mjeseca, jedan nogometaš LA Ramsa koji je ranije pozvan da igra Modern Warfare 2, potvrdio je uključivanje DMZ-a, koji je navodno inspiriran Bijegom iz Tarkova, putem slike podijeljene na Twitteru.

Iako Activision tek treba službeno najaviti DMZ, rekao je da će “budućnost Call of Dutyja biti otkrivena” tokom predstavljanja proizvoda 15. septembra, kada se čini da će programer Infinity Ward detaljno opisati novi mod.

Datum izlaska Warzone 2 možda je otkriven prošle sedmice putem, procurjelog internog dokumenta Activisiona, u kojem je navedeno da će biti lansiran 16. novembra.