in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Datum izlaska Sonic Frontiersa navodno je ranije otkriven

Igra će se pojaviti kao dio večerašnjeg Gamescom Opening Night Live događaja

Datum izlaska za Sonic Frontiers možda je najavljen ranije nego što je planirano, zahvaljujući japanskoj TV reklami.

Igra, koja će biti prikazana večeras kao dio Gamescomove Opening Night Live emisije, očito će biti objavljena 8. novembra 2022.

Reklama se navodno već neko vrijeme pojavljuje na japanskoj televiziji, ali bez datuma izlaska.

Međutim, korisnik Twittera @Tracked_TD primijetio je da je trailer postavljen na YouTube, uz dodan datum objave. Video je u međuvremenu promijenjen u “Privatan.”

Promotivni materijal za robu povezanu s igrom ukazivao je na to da je datum izlaska 15. novembra, iako se čini da ovaj trailer tome proturječi.

Još u decembru 2021., pozadina PlayStation Networka također je navela datum izlaska 15. novembra 2022., što je prvobitno uočio PlayStation Game Size.

Uprava Sege stalno je tvrdila da nema planova za odgodu Sonic Frontiers nakon mješovitog prijema od obožavatelja i medija. Ranije ovog mjeseca, nakon financijskog brifinga, viši izvršni potpredsjednik Sege Sammy Koichi Fukazawa i izvršni potpredsjednik Makoto Takahashi odgovarali su na pitanja o nizu tema.

Jedno je pitanje pitalo razmišlja li Sega o odgodi izlaska igre Sonic Frontiers kako bi je poboljšala, nakon povratnih informacija od igrača i medija.

“U ovom trenutku ne razmatramo odgodu lansiranja”, glasi Segin službeni engleski prijevod odgovora.

Gamescom Opening Night Live voditelj Geoff Keighley rekao je ranije ovog mjeseca da će “svjetska premijera novog izgleda i novosti o Sonic Frontiers” biti prikazana tokom emisije uživo, koja se emitira večeras.

Službeno, Sonic Frontiers bi trebao biti objavljen 2022. za Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, Switch i PC, a Sega je rekla da cilja na visoke ocjene za igru. Međutim, izdavač tek treba službeno potvrditi tačan datum izlaska igre.