in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Vaesen RPG – Mythic Britain & Ireland stiže u oktobru ove godine

Gaming

Nagrađivani Vaesen – Nordic Horror Roleplaying će 11. oktobra ove godine dobiti svoju ekspanziju Mythic Britain & Ireland koju svi zainteresirani već sada mogu naručiti.

Kao što i sam naslov nagovještava, ova ekspanzija omogućava igračima istraživanje maglovitih ulica Londona i cijelog krajolika Britanije i Irske za mitološkim bićima. Knjiga je, kako navodi Gameperspectives, ispunjenima informacijama o Britanskom društvu i njegovim osnivačima te mitološkim lokacijama širom otoka i bićima koje možete tamo pronaći. Također, s ovom knjigom dolaze tri pripremljena misterija koje možete odmah sa svojom ekipom pokrenuti.

Vaesen je RPG koji se temelji na nordijskom folkloru i starim mitovima iz Skandinavije gdje igrači preuzimaju uloge likova s mogućnošću vida nadnaravnih pojava. Tokom njihovog zadatka otkrivanja tajnovitog mitskog sjevera, nailazit će na razna čudovišta koje je nemoguće zaustaviti klasičnim oružjima, već pronalaženjem njihovih slabosti.

Igra se temelji na Year Zero Engine pravilima kao što se koristi u igrama Tales From the Loop, Alien RPG i Mutant: Year Zero.