in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Dostupan je besplatni način igre Assassin’s Creed Valhalla!

Zaboravljena saga vodi igrače u Niflheim, carstvo mrtvih

Ubisoft je izdao besplatni način igre za Assassin’s Creed Valhalla.

“Uronite u dubine Niflheima i suočite se s neodoljivim izgledima u ovom uzbudljivom, rogue-lite-inspiriranom besplatnom načinu igre za Assassin’s Creed Valhalla”, poručili su iz kompanije.

Pod nazivom The Forgotten Saga, DLC je najavljen tokom streama uživo povodom 15. godišnjice Assassin’s Creeda u junu, kada ga je Jose Araiza, producent proširenog iskustva Valhalle, nazvao timovim “najambicioznijim modom igre” dosad.

Kasnije ove godine uslijedit će izdanje posljednje epizode priče o protagonistu Valhalle Eivoru.

Ubisoft je nedavno rekao da planira “otkriti budućnost Assassin’s Creeda” u septembru, kada je postavljeno da održi izlog s više igara. Iako nije službeno najavljen, Ubisoft navodno planira izdati Assassin’s Creed igru ​​manjih razmjera, fokusiranu na stealth, u proljeće 2023.

Pod kodnim imenom Rift i s likom Basima iz Assassin’s Creed Valhalla u glavnoj ulozi, tvrdi se da je naslov prvotno planiran kao ekspanzija za najnoviju seriju prije nego što je prošle godine pretvoren u samostalnu igru. Rift je navodno smješten na Bliskom istoku, uključujući Bagdad, a razvoj vodi Ubisoftov studio iz Bordeauxa.

Kako navodi VGC, očekuje se da će igra biti objavljena prije službeno najavljenog naslova Assassin’s Creed Infinity, koji je saradnja između Ubisoft Quebec (Odyssey) i Ubisoft Montreal (Origins i Valhalla).

Dok su se prethodni unosi serije događali u određenim historijskim periodima, Infinity će navodno biti platforma za buduće igre Assassin’s Creed koja će sadržavati više postavki koje se mogu proširiti tokom vremena.

Prošli mjesec je objavljeno da će Assassin’s Creed Infinity uključivati ​​igru ​​s azijskim okruženjem, vjerovatno Japanom.