in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Remake The Last of Us Part 1 doći će i na PC nakon PS5

Datum izlaska za PC verziju tek treba biti potvrđen

Remake The Last of Us Part 1 doći će na PC ubrzo nakon PS5, kaže programer. Tvrdi se da vlasnici računara koji očekuju remake The Last of Us Part 1 neće morati dugo čekati nakon što dođe na PS5.

Kada je Sony službeno najavio igru ​​prošlog mjeseca, izjavio je da će verzija za PlayStation 5 biti objavljena 2. septembra. Međutim, iako je također potvrdio da će igra biti objavljena na PC-u, nije precizirao datum izlaska za tu verziju.

Remake, čija je cijena 69,99 dolara, nudi ono što Sony naziva “potpunim remontom izvornog iskustva, vjerno reproducirano, ali uključuje modernizirani gameplay, poboljšane kontrole i proširene opcije pristupačnosti.

Kako prenosi VGC, nakon niza curenja informacija koje su programeri igre opisali kao obeshrabrujuće, frustrirajuće i bolne, Naughty Dog je prošle sedmice prikazao prvi službeni gameplay u obliku 10-minutnog videozapisa o svim funkcijama.

“Iznimno su štetne za razvojne programere koji neumorno rade da vam donesu ove prekrasne igre. Sredstvima koja su dostupna javnosti potrebno je puno vremena da se naprave, revidiraju, odobre, lokaliziraju, razjasne zakone, ESRB itd. Budite ljubazni”, poručio je stariji urednik Naughty Doga Samuel Prince.