in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Igrajući ove igrice možete zaraditi mnogo novca

Portal Gamespot je objavio listu dvadeset najunosnijih igara koje možete igrati profesionalno.

Na prvom mjestu je igra Dota 2 kojom se dodijelilo 28 miliona dolara. Najbolji igrači kao što je Jonathan Berg osvajaju oko milion dolara na turnirima sa svojim timovima.

Na drugom mjestu je igra League of Legends koja je dodijelila gotovo 20 miliona dolara nagradnog fonda. LoL Svjetsko Prvenstvo 2014. godine je imao jednu od najvećih novčanih nagrada u historiji s 2,3 miliona dolara.

StarCraft 2 je brzo novčano premašio izvorni Starcraft i postavio se na visoko treće mjesto s 15 miliona dolara nagrada.

Na četvrtom mjestu stoji stariji, legendarni naslov, Counter-Strike, koji još uvijek dodjeljuje novac na igrama sa ukupnih 10 miliona nagradnog fonda.

Peto mjesto zauzima StarCraft: Brood War s 6 miliona dolara nagrade. Daljnji interes za igru potiče Južna Koreja koja povodom takmičenja dodjeljuje oko 50,000 dolara godišnje.

Sljedeće igre zauzimaju listu redom: Call of Duty (4 miliona dolara), Halo serijal (4 miliona dolara), Counter-Strike: Global Offensive (gotovo 4 miliona dolara), Warcraft 3 (3,5 miliona dolara) i SMITE (3 miliona dolara).