in

Nove Xbox ekskluzive moći će se igrati za svega 10 eura mjesečno

Microsoft je najavio potez koji će za Xbox One ekskluzive biti ili velika prednost ili velika pogreška. Naime, sve buduće ekskluzive moći će se igrati u sklopu Game Pass pretplate na dan izlaska.

Microsoft je prošle godine potiho lansirao pretplatničku uslugu Xbox Game Pass na kojoj uz 10 eura mjesečno možete pristupiti katalogu od preko stotinu igara. Većina igara u ponudi su nešto starijeg datuma, a najveće “zvijezde” među njima su Halo 5: Guardians, Gears of War 4 i Metal Gear Solid V. To uskoro više neće biti tako jer je Microsoft najavio značajan potez kojim želi privući vlasnike Xboxa na dodatnu pretplatu (uz onu koju plaćaju za pristup online multiplayeru).

Naime, najavljeno je kako će sve buduće igre Microsoft Game Studiosa, dakle Xbox One “ekskluzive”, po izlasku odmah biti dostupne u sklopu Xbox Game Passa. To znači da će se naslovi kao što su Sea of Thieves, Crackdown 3 i State of Decay 2 na Xboxu One moći igrati za svega 10 eura mjesečno, isti dan kada krenu u prodaju.

Naravno, igre na ovaj način ne ostaju u trajnom vlasništvu igrača, ali na taj način primjerice možete dobiti tri nove ekskluzive u vrijednosti 180 eura, za svega 10 eura. Nažalost, kako ova usluga još nije dostupna na PC-u, pretplatom na Xbox Game Pass ne dobivate benefite Xbox Play Anywhere naslova što znači da ne možete iste igre zaigrati i na PC-u i na Xboxu.

Microsoft je poručio kako se ovo neće odnositi samo na tri spomenute igre već i na buduće nastavke Halo, Forza i Gears of War igara. Hoće li Xbox ekskluzive ovime dodatno izgubiti na vrijednosti ili će ih baš zbog toga zaigrati još više igrača, ostaje nam za vidjeti.