in

Battlefield 1 nas vodi u nebo tokom Prvog svjetskog rata

Četvrta ekspanzija za Battlefield 1 stiže sljedećeg mjeseca, a pakao Prvog svjetskog rata proširit će kroz pet novih mapa te novi mod koji nas vodi u bučna nebesa.

DICE je nedavno najavio da će vlasnici Premium Passa četvrto i posljednje proširenje za popularnu ratnu pucačinu Battlefield 1 moći isprobati sljedećeg mjeseca.

Pogodno imenovan Apocalypse, novi DLC donosi pet novih mapa od kojih nas dvije pozivaju da postanemo vitezovi nebesa. Drugačije rečeno, pakao Prvog svjetskog rata bit će predstavljen uz Air Assault, novopečeni mod koji nas vodi visoko iznad zemlje da nadmudrimo svoje leteće neprijatelje i postanemo najbolji ratni pilot.

S druge strane, na kopnu ćemo voditi jedne od najvećih i najvažnijih bitaka Velikog rata. Prije svega, pridružit ćemo se bitki na Sommi koja je počela početkom sedmog mjeseca 1916. godine i završila pet mjeseci kasnije, a ostala je upamćena kao bitka s najvećim gubitcima u Prvom svjetskom ratu.

Godinu dana kasnije, na zapadnom frontu izbija Treća bitka kod Ypresa koja se vodila za kontrolu belgijskog močvarnog sela Passchendaele od 31. jula do 10. novembra.

U međuvremenu, na italijanskom ratištu odigrava se bitka za Caporetto, poznata kao i bitka kod Kobarida, koja je trajala tek mjesec dana, no iza sebe je ostavila ogromne gubitke, napose talijanske vojske koja se sukobila s Austro-Ugarskom i Njemačkim Carstvom.

Na kraju treba istaknuti da će Apocalpyse donijeti i nova mele oružja kao što je satara, šest novih pušaka koje uključuju Chauchat-Ribeyrolles SMG, AA Rocket Gun za Assault klasu, te dva nova zrakoplova – Hansa Brandenburg GI i Airco DH10. Isto tako možete očekivati i novu klasu Afflictions i razne nove izazove.