in

Nagradni fond u prvoj sezoni PUBG-a iznosi 50.000 dolara

U prvoj sezoni Global Loot League 80 najboljih ekipa iz Amerike i Evrope borit će se za nagradni fond od 50 hiljada dolara i pileću večeru.

Premda je PlayerUnknown’s planetarno popularan, nijedna igra ne može tek tako ušetati na eSports scenu. PUBG je u prošloj godini tako imao šest LAN turnira od kojih su dva bila humanitarnog značaja.

Sva ta takmičenja prošla su u relativno tihom tonu, no primijetili smo da kreatori PUBG-a eksperimentiraju s brojem igrača u ekipi i balansiranjem statistike oružja.

Nedvojbeno je da je rast broja igrača itekako primjetan te samim time i eSports strana te igre na koju se PUBG ove godine želi osloniti. Global Loot League 2017 pokazao se kao veliki uspjeh u kojemu je Team Kinguin odnio pobjedu, zato je jasno da će se i ove godine liga nastaviti te da će težiti podizanju dojma na još veću razinu.

Ovu godinu započeli su najavom Global Loot lige koje kreće 02. februara i potrajat će sve do zadnje sedmice četvrtog mjeseca. Liga će sadržavati 80 timova koji će se kvalificirati kroz već održani pre-season u kojemu su mogli učestvovati svi igrači koji su se mislili okušati u najvišem rangu ove igre.

Ulog nije ogromno velik jer će se igrači takmičiti za 50 hiljada dolara što je u eSportsu danas sitniš; ali je zasigurno bolje od obične pileće večere.

Partije će biti emitirane uživo svake srijede iz novog studija lociranog u Stockholmu, sve do velikog finala. Veliku prašinu digle su i najbolje svjetske eSports organizacije koje su brže-bolje pograbile najbolje rangirane igrače koji će ih predstavljati na nadolazećim takmičenjima.