in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Popularna battle royale igra “Fortnite” se vraća na iPhone i iPad

Apple vs Epic Games

Usred tekuće pravne bitke između Applea i Epic Gamesa, Fortnite se vraća na iPhone i iPad zahvaljujući Microsoftu. Popularna battle royale igra sada je dostupna na Microsoftovoj platformi Xbox Cloud Gaming, koja je podržana na iPhoneu i iPadu putem Safarija.

Kako je primijetio Tom Warren iz The Vergea na Twitteru, ovo je prvi put da je besplatna igra dostupna na Xbox Cloud Gamingu. Zapravo, dokumenti otkriveni u sklopu pravne bitke Epic protiv Applea otkrili su da Epic sprječava Fortnite da bude dostupan na Microsoftovoj usluzi (iz sličnih razloga Fortnite trenutno nije dostupan na AppStoreu).

Naravno, iz konteksta je izvučeno da Xbox Cloud Gaming nije dostupan u AppStoreu zbog nesuglasica između Microsofta i Applea. Umjesto toga, usluga je dostupna putem Safarija na iPhoneu i iPadu. Xbox Cloud Gaming je općenito dobio pozitivne kritike, a Microsoft je značajno poboljšao iskustvo otkako je usluga prvobitno lansirana.

Ako želite isprobati Fortnite, ali ne putem usluge Xbox Cloud Gaming, postoji i druga opcija. Fortnite je također dostupan putem Nvidijine usluge igranja u oblaku GeForce Now, što vam daje dvije mogućnosti da isprobate Fortnite na iOS-u, ovisno o vašim preferencijama između platformi za igranje.

Ostaje za vidjeti hoće li se Fortnite vratiti u App Store, ali očekuje se da će se pravna bitka između Appleovih i Epic igara nastaviti nekoliko godina. Obje kompanije se žale na rezultat, iako ga je Apple nazvao “zvučnom pobjedom” za App Store.

Microsoft kaže da je igranje u oblaku na Xbox.com podržano na iPhone i iPad uređajima koji imaju iOS 14.4 ili noviji. Ostali zahtjevi uključuju minimalnu internetsku vezu od 10 Mbps i Bluetooth ili USB kontroler.

Fortnite možete isprobati na Xbox Cloud Gamingu od danas putem Microsoftove web stranice. Igra je besplatna za igranje, nije potrebna instalacija ili pretplata.