in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Bandai Namco: Saradnja sa Nitendom na remaster naslovu!

Za sada se malo toga zna o projektu

Čini se da Bandai Namco sprema nešto novo. U pitanju je remaster ili remake „3D akcione igre“ za Nintendo.

Korisnik na stranici ResetEra uočio je skup oglasa za posao koji sugerišu da je Bandai Namco kontaktiran od strane Nintenda kako bi za sada za neimenovani naslov pripremio poptpunu HD preradu. Kompanija je radi projekta za sada u potrazi za vizualnim umjetnicima od kojih će se barem jedan usredsrediti na dizajn 3D pozadina.

Korisnici ResetEra foruma se zabavljaju spekulišući o kojem naslovu je riječ. Uobičajene pretpostavke uključuju igre iz nekih od najvećih Nintendovih franšiza, kao što su Metroid Prime, StarFox i Kid Icarus. Neki čak misle da bi to mogla biti igra iz često zaboravljene GameCube serije Baiten Kaitos.

Za sada se malo toga zna o projektu, mada nije sasvim neočekivano vidjeti da Nintendo vjeruje Bandai Namco-u sa projektom poput ovoga. Ove dvije kompanije imaju dugu historiju zajedničkog rada u širokom spektru naslova.

Skorijih godina, ova dva giganta sarađivala s an naslovima poput Super Smash Bros. Ultimate, ARMs, i Mario Kart 8. Bandai Namco je čak razvio Switch eksluzive Pokken Tournament i New Pokemon Snap.