in

Sve informacije koje treba da znate o Overwatch League

Za vas sa jeftinijim ulaznicama, Overwatch League je prvo veliko globalno eSports takmičenje, u kojem su timovi bazirani po gradovima i čiji eventovi se protežu kroz cijelu godinu. Ova jedinstvena liga je upravo ušla u svoju prvu sezonu nakon turnira ”za zagrijavanje” i brojnih kvalifikacija kojima su timovi pronalazili najbolje igrače na svijetu.

Prva zvanična liga je po mnogo čemu unikatna u odnosu na ostale lige i turnire. Najprije, tu je broj igrača, kojih ima preko sto, podjeljenih u dvanaest timova, a to su Boston, Dallas, Florida (ali to nije grad, prim. prev.), Houston, London, New York, Philadelphia, San Francisco, Seoul, Shanghai, i dva u Los Angelesu. Timovi će biti podjeljeni u dvije divizije, Atlantsku i Pacifičku i iako su pretežno američki (i postoje dva tima iz Los Angelesa, kao u NFL), u sastav lige su ušla i tri internacionalna tima: London Spitfire, Seoul Dynasty, i Shanghai Dragons.

Regularna igračka sezona sastoji se od četiri faze, od kojih svaka traje po pet sedmica. Posljednja faza se završava 16. juna, sasvim slučajno odmah poslije E3 sajma. Prvi dio Owerwatch lige počeo je 10. januara.

Za potrebe turnira, Blizzard je izgradio arenu u Burbanku, gdje će se svi mečevi Overwatch lige održavati. Arena je posljednja riječ tehnologije, sa brojnim zvučnim pozornicama, kontrolnim sobama, odmorištima za igrače, i radnjama za prodaju brendirane robe. Pored toga, sama igra je blago izmjenjena za potrebe lige, pa prikazuje timove u odabranim bojama ”dresova” i uopšteno Blizzard se potrudio da i mi od kuće lakše pratimo dešavanja tokom mečeva.

Takođe, Blizzard je objavio i novi update koji, između ostalog, dodaje skinove. Mnogo skinova. Tačnije 312 sveukupno, s tim što svaki lik dobija po skin za svaki tim u ligi. Igrači koji se uloguju u igru do kraja druge nedjelje februara dobiće dovoljno kredita da uzmu jedan skin besplatno, dok skinovi/dresovi pojedinačno koštaju po 5€ i polovinu tog iznosa Blizzard uplaćuje igračima tima čiji ste skin kupili.

Napredak u sezoni možete pratiti prvenstveno na sajtu Overwatch League, a obaveštenja i alarme za mečeve možete podešavati preko Overwatch League aplikacije za smartphone. Možete čak i da podešavate spojlere, pa je tu mogućnost da gledate već završene mečeve bez da vam rezultat bude otkriven.

Ukoliko želite da Overwatch League pratite uživo, spremite se da probdite noć, jer se mečevi održavaju od 23h do 5h ujutru po našem vremenu. Pored praćenja prenosa na zvaničnom sajtu, moguće je gledati i putem streaming servisa Twitch koji ima ekskluzivna prava na prenos (navodno plaćena 90 miliona dolara) i prosječnu gledanost od preko 400 hiljada.