in

Mali projektor prikazivat će sliku od četiri metra: Ovo je san svakog gejmera

LG će među gomilom tehnoloških noviteta na CES-u u Las Vegasu prikazati i svoj prvi 4K projektor za koji bi prvo pomislili da je nekakav pametan zvučnik, a ne kino projektor.

Kompaktni HU80KA je vertikalni uređaj koji može preko zida projicirati sliku dijagonale 150 inča (3,8 metara), a pritom može stajati na podu ili ga možete objesiti sa plafona.

Ugradili su mu i ručku pa ga možete nositi poput torbe. Korejski div kaže da je ovo pristupačan, ali premium uređaj koji prikazuje i iznimno svijetlu sliku od 2500 lumena.

Uz to podržava i HDR sadržaje. Za one koji ne žele spajati dodatne zvučnike, u njemu se nalazi i par 7 W zvučnika. Tu su optička, HDMI i Bluetooth veza, međutim za reprodukciju većine filmova dovoljan vam je samo projektor.

Kako navodi LG, sadržaje će reproducirati s USB-a, a na njega možete spojiti tastaturu i miš jer dolazi s webOS sustavom kakav se nalazi i na njihovim televizorima. To znači podršku za razne streaming servise poput Netflixa ili HBO Go. Ono što LG nije otkrio su cijena i datum dolaska na tržište.

S druge strane, zamislite samo kako je na ovom uređaju igrati Call of Duty, PUBG ili League of Legends…